T-Will napisał/a:
Poza tym gośc jest strasznie przereklamowany właśnie przez swój atletyzm, nie jest nawet w czołówce ligi na swojej pozycji.
Hehe, to dojebałeś. Niezła jak na jego koordynację gra w post-up, absolutna bestia w powietrzu co oczywiście sprawdza się na tablicach po obu stronach parkietu, w połączeniu z first-pass PG jakim jest Chris Paul daje to zabójczą kombinacje (coś jak w zeszłym sezonie Gortat z Nashem - chodzi o grę pick and roll - teraz SN#13 nie ma w Suns i jak słabo nasz Polish Hammer przędzie). Rzut z półdystansu w miarę, ponad 59% skuteczności z gry póki co w karierze, około 22pkt na mecz i 12 zbiórek - a Ty śmiesz pisać, że gość jest przereklamowany, ze względu na swój atletyzm.
Nosz kurwa jego mać, czytam później takie dyrdymały i mnie krew zalewa. Fakt faktem, aktualnie w NBA jest popyt na wysokich graczy, bo w draftach bida ostatnio, ale nie przesadzajmy. Na ten moment klasyczni PF (Garnett, Duncan) są już na wykończeniu, wchodzi młodość - Griffin, Love, Bosh (choć on za młody to nie jest i gra już na centrze); są też - jak ja ich nazywam - średni wiekiem, czyli np. Amare, Josh Smith, LaMarcus Aldridge, Serge Ibaka i wielu, wielu innych (nie chce mi się już wymieniać).. A Ty napiszesz, że Griffin przereklamowany, bo atletyczny. No kurwa, ręce opadają. To jaki ma być?! Stać w miejscu i nie skakać? To jest koszykówka a nie szachy. Gość ma potencjał stać się dominującym PF w lidze na kilka dobrych lat, o ile ominą go kontuzje - a na ten moment już jest w czołówce i absolutnie nie zgadzam się z Twoim argumentem.
Jeśli oglądasz NBA po nocach (albo nawet w dzień, jeden chuj) to współczuję braku obiektywizmu. A jak piszesz te pierdoły po obejrzeniu skrótów na YT (w co wątpię) to mimo wszystko...
EDIT: Jeszcze tu filmik z niedawna, "przereklamowany przez swój atletyzm" najpierw blokuje a później, po kilku sekundach wykańcza akcję w ataku. Drugiej akcji nawet nie ma sensu komentować