No i chuj? Jeśli wszyscy tam wierzą w to co pierdolą innym to powinni się cieszyć ze śmierci bo idą do nieba.
Ja jako nieochrzczony ateista wierzę, że nic nie ma po śmierci a oni niby z bogiem rozmawiają więc powinni mieć pewność, że śmierć to dopiero kurwa początek czy chuj tam w co kto wierzy.
piotr był żydem, nie italienisches Schwein
Chuj mnie to obchodzi, jakie obywatelstwo miał święty Piotr 2000 lat temu. To się bardzo płynnie zmienia. W latach '40 mieszkając na obecej Ukrainie mógłbyś mieć obywatelstwo polskie, niemieckie, ruskie, a wcale nie musiałbyś opuszczać terytorium swojej zapadłej wiochy. Gdyby Piotr żył do tej pory, miałby zapewne obywatelstwo włoskie., bo urodził się na terenie obecnego Izraela, które w czasach rzymskich było pod okupacją Cesarstwa Rzymskiego. Z kolei obecne Włochy to nic innego jak naturalny następca Cesarstwa Rzymskiego. Świadczy o tym język włoski, który w prostej linii pochodzi z łaciny, zabytki, czy mentalność włochów.
Chuj mnie to obchodzi, jakie obywatelstwo miał święty Piotr 2000 lat temu. To się bardzo płynnie zmienia.