swampman napisał/a:
jak dla mnie to niech sie morduja nawzajem... byle szybko i bez pomocy panstw zewnetrznych.
troche czasu a problem rozwiazalby sie sam.
z nimi zawsze byly problemy wkurwiali juz egipcjan i wkurwiaja kazdego po dzis dzien, z ofiary stali sie katem.
co gorsza ten kat gra ciagle karta ofiary a takiej glupoty i slepoty ludzkosci zniesc nie moge. trzeba byc wypranym lewackim lbem zeby tego nie widziec i bac sie ich krytykowac.
pomijajac juz wszystko jak mozna traktowac powaznie kogos z pejsami i abazurem na glowie?
swampman nie chcę Cię martwić, ale to marzenie ściętej głowy. USA są trzymane przez żydowskie lobby medialne za jaja. Dzisiaj media to władza i nic tego długo nie zmieni, jeśli w ogóle coś jest w stanie odwrócić ten chory układ. Każdy portal, telewizja, radio, gazeta i serwisy są upolitycznione. Dlatego Palestyńczycy, są z góry na przegranej pozycji, zawsze byli bo w stosunku do Izraela nie są dozbrajani. Dla przykładu taki Izrael jako Państwo ościenne otrzymuje od Stanów co roku subwencje w wysokości 4mld $. Ponadto USA nadal dzierży buławę militarnego hegemona na Świecie i choćby nie wiem co, zawsze znajdzie pretekst, aby bronić swoich interesów wewnętrznych jak również zewnętrznych. Zobacz co się stało z Trumpem, nie było przysługi, której nie oddałby żydom, a mimo tego i tak go spuścili w klopie. Dlatego mówienie, o tym, że mają się nawzajem wyrżnąć jest strasznie infantylne. To tak jakbyś oczekiwał równiej walki pomiędzy 5 latkami, a 20 latkami. Jakie to daje tło na obecną sytuację? Niestety Hamas będzie ponownie szedł w kierunku większego ekstremizmu, a Izrael przy wsparciu militarnym, medialnym i społecznym będzie bronił swoich obywateli wyżynając młode pokolenia niewinnych Palestyńczyków.