Dr0mg napisał/a:
maszwirusa, A: w tedy jeszcze była kara śmierci przez powieszenie
mieszalniapasz,B: pracując w piekarni usłyszałem że pożyczkę na 2mln pln można było spłacać jajkami, mlekiem etc, rodzice milczą na temat komuny, a nikogo starszego w rodzinie już nie mam o PRL moge poczytać albo ścieme albo propagandę -dziś ktoś powie że w komunie to było życie to zostanie obrzucony gównem i zlinczowany.. jedyne co słyszałem od ojca to to, że na początku Gierka było dobrze a prace bym miał od 18/19 roku życia i zarabiał bym więcej jak dziś
lakeroll, najnowszy film z podobną akcją to "angielska robota" tyle że tam przebijali się do skarbca z budynku obok
Wątpię czy byś zarabiał więcej, chyba nominalnie, a nie w sile nabywczej. Na pewno miałbyś pracę od razu po zakończeniu nauki. Od-pękał byś też prawie na pewno 2 lata w wojsku z falą i innymi atrakcjami. Twój paszport o ile byś go dostał, leżał by na komendzie milicji. A internet o ile po wielu latach w kolejce w końcu dociągnęli by ci łącze, byłby monitorowany cenzurowany. I gdybyś pojechał w takim internecie na rządzących w podobnym stylu jak to dziś dzieciarnia ma w zwyczaju, to najdalej następnego dnia zabrali by cię na małą wycieczkę w celu wyjaśnienia ci że jesteś w błędzie. Uwierz mi nie masz czego żałować. Jak skończyła się komuna to miałem 19 lat. Też trafiłem nie najgorzej, bo całe moje dorosłe i zawodowe życie wypadło już normalności. Chociaż ci wszyscy płaczący jak to ciężko dziś startować, spróbowali by zacząć w latach 90' to zobaczyli by co to jest prawdziwy kapitalizm.