Momonti napisał/a:
Przeglądając komentarze na temat pracy Poczty Polskiej znalazłem nie wiem na ile prawdziwą wypowiedź jakiegoś pracownika.
(...)
Co to kurwa ma być za bzdura ?!
Zacznę od tego że Poczta Polska nie ma umowy z DHL i nigdy nie miała.
Ewidentna podpucha konkurencji.
Ale co by wyjaśnić wszystko:
Listonosze nie noszą paczek a kurierzy tak jak w każdej innej firmie (Opek, DHL, UPS etc.)
Nie istnieje coś takiego jak "nie można przewozić szkła" paczki typu "OSTROŻNIE" mogą mieć nawet w środku akwarium i na pewno dojadą całe ale jak ktoś chce zaoszczędzić kilka złoty wysyłając szkło paczką normalną to już tylko jego wina.
Nikt się nie obchodzi jak z jajkiem z każdą paczką bo to zwyczajnie nierealne przy ilości 10 tysiecy paczek dziennie na magazynie paczki szły by pół roku do adresata gdyby miało tak być.
Paczki "OSTROŻNIE" bądź "Z ZADEKLAROWANĄ WARTOŚCIĄ " w tym paczki z kwotą pobrania +500 zł "podróżują" oddzielnie w bardzo bezpiecznych warunkach i nikt nie ryzykuje zniszczenia takiej przesyłki gdyżpłąci ten kto ma jąna stanie a wygląda to tak:
pani w okienku -> kierowca -> magazynier -> kierowca -> magazynier -> kurier
I każdy z nich przyjmuje na stan przesyłkę (każda nie tylko wartościową) podpisuje siępod tym co zabiera i SPRAWDZA czy paczka jest cała i zdrowa.
Z Krakowem to bzdura totalna i bzdurą jest również ilość podana ilość rzekomo uszkodzonych przesyłek.
Wiadome jest że uszkodzenia się zdarzają i zdarzają się wszędzie i Poczta nie jest wyjątkiem ale to jużczyste skurwysyństwo wymyślać takie brednie !
Tak pracuję na poczcie, jestem kierowcą i wiem jak to wygląda.
Nie mam żadnego interesu w tym że bronie firmy, gdyby było tak jak jest napisane wyżej napisałbym że to prawda.
ALE TO JEDNA WIELKA KURWA ŚCIEMA !!!
Co do awiz, zapominacie że PP to nie jest w 100% firma kurierska, typowy kurier to "POCZTEX" który jest drogi (w chuj za drogi) a poczta zwykła którą obsługuje listonosz w tym polecone (do jakiejs tam wagi moga byc i paczki) nie ogarnie wszystkiego w jednej torbie. Proponuje zapoznac sie z praca listonosza a potem zjebac tego ktory wysylal paczke bo zamiast PACZKA POCZTOWA pewnie poslal poleconym i dostalo sie to listonoszowi a on kurwa nie wezmie na garba 50 paczek + listy, tylko niestety wrzuca awiza a paczki zawozi kierowca na dane urzędy.
Tu jest wlasnie problem ze ludzie poprzez brak niewiedzy psy na poczcie wieszaja a ona sama jest czesto chuja winna.
Jesli klien wysle paczke tak jak powinien czyli "PACZKĄ POCZTOWĄ REJESTROWANĄ" to dostanie ją KURIER a on ma płacone TYLKO od przesyłki doręczonej (za AWIZO jest całe 0 zł ! ) więc skoncz jeden z drugim pierdolić że awiza notorycznie wrzucaja bo lubia pracowac za darmo.
Albo że paczkami rzucają bo "to fajne"
A i tak na koniec niech się ten ktoś podpisze imieniem i nazwiskiem albo zrobi zdjęcia ilości reklamacji bo inaczej to chuj mu w dupe !