Wysłany:
2013-01-25, 18:41
, ID:
1786359
Zgłoś
Tutaj nie tylko chodzi o to że te zwierzęta są źle traktowane, może i to kogoś rusza, ale taka jest rzeczywistość, schabowego którego wczoraj wpierdalałeś, kilka dni/tygodni wcześniej jakiś koleś butem napierdalał tego świniaka żeby się wyżyć.
Tutaj w mojej opinii chodzi przedewszystkim o to że to w ogóle jest nie dopilnowane, zostawione jakby samopas. Efektem czego jak widać na filmiku, te zwierzęta wychodzą sobie z klatek, i "kolonizują" sąsiednie tereny, ponieważ w polsce ten gatunek już dawno wyginął. Więc ich rozprzestrzenianie się, w terenach gdzie ich pierwotnie nie ma, może doprowadzić do katastrofy ekologicznej, nie koniecznie jakiejś wielkiej, ale sytuacja chodź pozornie może wydawać się błaha, może okazać się poważna. Zwłaszcza w momencie kiedy w pobliżu będą znajdować się jakieś fermy kurczaków czy innych zwierząt, i skutki mogą być fatalne.
Nie jestem jakimś tam ekologiem, czy ekoterrorystą, bo jebie mnie to trochę, ale może się to kiedyś obrócić przeciw nam, tak jak obecnie z karpiowatymi jest w ameryce północnej, które na potęgę kolonizują tamtejsze zbiorniki wodne, bo nie mają swojego naturalnego wroga, tak jak norki aktualnie u nas..