Bez dźwięku, ale możecie sobie zanucić jak nie pasuje. Przypierdolił ładnie, a tak swoją drogą też bym go pewnie nie zauważył. Teraz piesi święte krowy, idą nie patrzą, a później zdziwko, że kopytka połamane.
Policjanci z Brzegu zatrzymali prawo jazdy i skierowali do sądu wniosek o ukaranie 22-letniego kierującego, który w wigilię potrącił pieszego. Na szczęście pieszy, młody mieszkaniec Brzegu, w zdarzeniu tym nie odniósł żadnych obrażeń. Kierowcy grozi utrata uprawnień do kierowania i kara grzywny.
Mam odblaski w zimowych butach i kurtce, faktycznie straszny obciach.
Boli mnie fakt, że chcecie traktować ludzi jak skończonych debili. Co, nie będę mógł do sklepu wyjść albo do samochodu pod dom, bo nie mam odblasku? Na głowy poupadaliście.
Teren niezabudowany to zupełnie inna sprawa.
Chciałbym, aby wprowadzono obowiązkowe noszenie odblasków przez pieszych w terenie zabudowanym po zmroku oraz nakaz zatrzymania się przed przejściem i rozejrzeniem czy nic nie jedzie lub czy kierowca na pewno zauważy i się zatrzyma.
Niby obecnie (chyba?) się uczy, aby przed pasami się rozejrzeć, ale jak widać niektórzy sądzą, że są nieśmiertelni na pasach.
Wszyscy próbują zwalić zawsze winę na kierowców, a piesi to niby wielce bez winy. Tego gościa prawie w ogóle nie było widać na tych pasach. Fakt, że kierowca powinien zwolnić, ale nawet jadąc 50 momentami nie idzie zauważyć pieszego.