@up
Wyluzuj troche, żart kiepski ale bez przesady. Wyjdź Pan lizać tacie kolana.
ej faktycznie mikołaj
na przykład?
Dokładnie, zawsze słyszę to samo pierdolenie, Papież - Polak, wiele zrobił, a co kurwa dokładnie? Ile z funduszu świętopietrza poszło na jakiś konkretny, polski cel? Tu nie chodzi o obrazę konkretnej osoby i nie chcę przez to udowadniać swojego negatywnego stosunku do KK i się z tym obnosić, ale pierdolę takie gadanie "wiele zrobił". Dał kasę na walkę z rakiem, wybudował za własną kasę klinikę, czy może choć hospicjum w Polsce sponsorował? Chuja od niego dostaliście, poza możliwością pochwalenia się za granicą, że papież też jest Polak. Kościół to wyrachowane skurwysyństwo, a papież, choć marionetka stał na jego czele. Przekręty finansowe, luksusy, pedofilia, tyle nam dał papież, wiara przestałą się liczyć odkąd kult Jezusa został skomercjalizowany przez Rzym, możecie się oburzać, ale taka jest prawda, a co mądrzejszym polecam otworzyć NT i przeczytać " O kupcach świątynnych", może zrozumieją, z czym tak naprawdę chciał walczyć Jezus...
BTW. Pamiętam jak stary pierdolnął w kalendarz, miałem znajomą, widzę w opisie piktogram świeczki i opis w stylu "pamiętamy", no i się jej pytam co zrobił Karolek, a ona na to jaki Karolek, ja mówię, no Wojtyła, głupia pizda nie wiedziała kto to!
Pan Kapitan - nie chodzę do kościoła, i też myślę samodzielnie. Ale powiem Ci że Ty gówno a nie myślisz samodzielnie.
Jesteś tylko pionkiem któremu wydaje się że ogarnął system, lecz tak nie jest,
Zamykasz się we własnym świecie i tylko patrzysz co jest śmieszne dla ludzi, i robisz to.
Powtarzam, jesteś żałosny.
Jan Paweł II zrobił dużo dla ludzi, a Ty jesteś tylko marnym człowiekiem który pewnie gówno dla kogoś zrobił.
Jak w ogóle śmiesz stroić sobie takie żarty?
Ja cenię Jana za człowieka a nie papieża, i Ty też powinieneś. A co do masonów - widać jak "samodzielnie" myślisz