Wysłany:
2013-12-13, 16:10
, ID:
2748142
3
Zgłoś
Jeżeli narzekacie na Jaruzela, to rozumiem, że Okrągły Stół akceptujecie po całości? Przed tym też chciał was obronić.
Słyszę niejednokrotnie, że za komuny było lepiej, a potem z tych samych ust, że Jaruzelski jest (i tu wór tych bezsensownych bluzgów z wideo). Schizofrenia.
Jak ktoś chce powiesić Jaruzelskiego bo jest zbrodniarzem, to jest to do rozważenia - lecz tylko i wyłącznie z tą zgrają solidaruchów którym zachciało się wyjść spod stoczniowego żurawia i pobawić w politykę. Swoim debilizmem, nieogarnięciem politycznym, parciem na szkło zrobili więcej szkody niż Jaruzelski stanem wojennym. Za ich sprawą jest krzyk o procesowanie generała - prosta sprawa, odwrócenie uwagi od zgrai matołów, którzy wiedzieli jak kierować tłumem roboli a teraz wiedzą jak kierować tłumem młodych hipsterów którzy w dupie byli i gówno widzieli.
Ja się urodziłem w 1989 r. i ani myślę wydawać wyroku na generała. Historia osądza ludzi którzy już nie żyją, więc czekam.
ps. Na koniec, jak ktoś chce czytać dalej, podsunę wypowiedź pewnego emerytowanego górnika, którego poznałem będąc swego czasu w sanatorium: Ja do Solidarności? W życiu. Było paru klakierów i medialnych co ich ludzie słuchali bo mieli gadane. Obiecali dobrobyt i w ogóle to się ludzie na to chwycili. A jak pytałem a wiecie co to kapitalizm w ogóle? To nic nie mówili albo patrzyli jak na esbeka. Ja też się od nich odwróciłem. Widziałem co się święci, uznałem, że sobie poradzę, firmę otworzę jak nie tu to na zachodzie gdy granice otworzą - a oni będą czekać na mannę z nieba od swoich zbawicieli.
Nie wiem, czy tak nie pomyślał po wszystkim - ale trudno mu nie przyznać racji. A tak na marginesie - zauważyliście, że protestowali za komuny górnicy, hutnicy... czyli ci, którzy mieli NAJLEPIEJ w tym systemie? Deputaty węglowe i inne dodatki. Przemyślcie to, a dopiero potem plujcie. Na właściwych zbrodniarzy.
ps2. Nie, nie jestem lewicowcem ani nie miałem w rodzinie nikogo z UB ani SB.