Wysłany:
2018-12-09, 14:28
, ID:
5333235
11
Zgłoś
Rebeliant, robisz to samo co oni. Tylko Twoim ograniczeniem umysłowym tłumaczę wsadzanie każdego przeciwnika KRK do czerwonego wiadra. Wyobraź sobie, że istnieją ludzie nienawidzący i jednej i drugiej zarazy. Obie żerują na tym samym - niewiedzy, lenistwie, płytkości umysłowej i wykorzystują ludzi do swoich celów. Nie wiem też która szkodzi bardziej - ze względu jednak za zakres czasowy i terytorialny zaraza religijna wg mnie szkodzi bardziej. I żeby było jasno - potępiam i KRK jak i każdą chrześcijańską sektę oraz każdą religię czyniącą z ludzi owce do strzyżenia, wyrządzającą morze krzywd i tragedii ludzkich. Kiedyś, teraz i zapewne dłuugo jeszcze. Ale czerwony nie jestem, mam siebie za prawicowca z konserwatywnymi poglądami. To że czerwoni swoją narrację opieraja na walce z kościołem - to tylko część prawdy. Druga stroną jest to, że katolewica w postaci PIS i innych partyjek chętnie ukryje każdą zbrodnię ludzi kościoła w imię interesów. I to trzeba piętnować, nagklaśniać i otwierać ludziom oczy. W imię miłości do nich.