czarek00,
Dawno takich pierdół nie czytałem.
Cytat:
Trudno dzisiaj naznaczać feministkę jako czarownicę, więc poręczne stało się gender.
Ale przecież to prawda - współczesne feministki i wojowniczki gender to ten sam syf.
Cytat:
Poprzez walkę z gender, Kościół odmawia ludziom decydowania o sobie, wolnej woli swojego losu.
Cytat:
Ciemnota służy Kościołowi, a nie światło rozumu.
Cytat:
wmawiają owieczkom, że chodzi o mężczyzn przebierających się za kobiety i odwrotnie.
Ciężko szukać sensu w tych twoich wypocinach... No ale spróbuję
Cytat:
Nauka o seksie to dla Kościoła seksualizacja dzieci.
No a jak to inaczej nazwać? Masz świadomość w jakim wieku dzieci, według twojego zajebistego gender, powinny być nauczane o seksie itp? Toć to zakrawa o pedofilię.
Cytat:
Nie o wiedzę jednak chodzi, lecz o intelektualne narzędzia walki z gender, z kobietami i z mężczyznami, którzy zajmują się gender.
Jedni atakują drugich, a drudzy pierwszych, jednak ciebie boli tylko jedna strona medalu.
Cytat:
W częstochowskim seminarium wykuwają narzędzia, aby nimi walczyć w obronie Kościoła, który nie przyjmuje do wiadomości osiągnięć nauk przyrodniczych i humanistycznych.
Z tego co mi wiadomo, to kościół w tej kwestii skupia się przede wszystkim na obronie rodziny, która według mnie jest najważniejszym osiągnięciem ludzkości. W swoich założeniach, rodzina pozwala uchronić nowe jednostki przed indoktrynacją ze strony systemu promującego w obecnych czasach bardzo toksyczne wartości, po której to indoktrynacji młodzi ludzie nie byliby w stanie samodzielnie odtworzyć kolejnego, zdrowego pokolenia. Zdrowa rodzina pozwala zindoktrynować młodych ludzi przez swoich rodziców, którzy przecież nie działają na szkodę dziecku, chcą dla niego jak najlepiej - w takim wypadku młody człowiek odziedziczy zdrowe wartości i również będzie dążył do założenia rodziny. W przeciwnym razie społeczeństwo zacznie drastycznie wymierać robiąc miejsce nacjom, których członkowie głównie skupiają się na reprodukcji (ot choćby cyganie lub wszelkiej maści brudasy)
Odnosząc się do całości: