eunstachy napisał/a:
Powiedz mi jeszcze tylko po co w ogóle miał bym jeździć z tym systemem włączonym?!
Jeżeli do korzystania z samochodu używasz dokumentu: prawo jazdy - to po to by go nie stracić.
nokia324 napisał/a:
swoja drogą system ma pewną wadę, bo na polskich drogach bywają ograniczenia dla samochodów ciężarowych wtedy choć wątpie że volvo potrafi to odczytać , zwolni do prędkości przeznaczonej dla ciężarówek
Mam o dużo tańszy samochód z systemem TYLKO rozpoznawania znaków i oprócz samego znaku rozpoznaje także dodatkowe tabliczki informujące, np. ciężarówki (że dotyczy tylko ciężarowych i wtedy go nie bierze pod uwagę), śnieżynki (że dotyczy w trakcie opadów_ itd. Więc w samochodzie za te pieniądze na pewno jest to lepiej rozwiązane - choć i ja nie narzekam.
Ale już wskażę wadę - system ten na pewno nie będzie rozpoznawał naszych polskich tablic "teren zabudowany". Jednak tutaj posiłkuje się GPSem.
glider33 napisał/a:
A jak system rozpoznaje koniec ograniczenia prędkości ? Przecież na polskich drogach ograniczenie prędkości często odwołuje skrzyżowanie.
Tak jak pisałem wyżej - system wspomaga się danymi z GPS.