Ile razy jeszcze ktoś tutaj będzie ilustrował znajomość ortografii, jako przebłysk swojej niebywałej inteligencji? Pewnie wasze ego sięga sufitu, jak zauważycie jakiś błąd w czyimś komentarzu.
Znajomość ortografii to pryszcz, dzisiaj wszystko załatwia autokorekta. Kto z niej nie korzysta, jest leniwym skurwysynem.
Dysfunkcje językowe uwydatnia dopiero interpunkcja, nad którą to musisz kolego popracować.
Kto nie zna języka, to choćby pozjadał wszystkie rozumy, jest prostakiem. Nic tego nie zmieni. Nie trzeba mówić na pogrzebie "szkoda, że odwalił kitę", by każdy wiedział, że słoma uwalana w gównie z butów wystaje, wystarczy, że ktoś proste zdanie napisze w kompromitujący sposób, np. "Poszłem dzisiaj do sklepu po bółki ale jusz ich nie było to kupiłem chlep a jak dotarłem do domu to poszłem jeszcze raz po pasztet"
Język polski wymaga stałej pielęgnacji i obrony przed atakami półmózgów, bo od jakiegoś czasu grupa skończonych kretynów chce wmówić innym, że taka forma, jak "tu pisze" jest poprawna, co jest zwyczajnym absurdem i takie przykłady można mnożyć, a to niedobrze.
@Slonx po co Ci przecinek przed "jako", cwaniaczku?
Sęk w tym, że komentarze pod filmikami na których np. kogoś osrał ptak to nie jest miejsce w którym należy oczekiwać wielkich debat i wysublimowanego słownictwa.
To przy okazji proszę, żeby mi ktoś wytłumaczył, skąd wzięła się ta pojebana moda na zastępowanie końcówki -om samogłoską -ą.