To teraz czekam na genialną zmianę prawa że to pieszy przed przejazdem tramwajowym ma zawsze pierwszeństwo i motorniczy powinien zachować należytą ostrożność a w razie potrzeby pieszego przepuścić
Tak zwolnijcie wszystkie snujące się ameby umysłowe z wszelkiej odpowiedzialności nawet tej o własne życie .
Niech wygrywa siła przyzwyczajenia żeby nic nie widzieć i nic nie słyszeć podczas przechodzenia
Bo to przecież kierowca ma uważać. i przepuszczać . Nie bronię chamów drogowych ale piętnuję głupie prawo sprawiające że piesi przełażą bezmyślnie bo zwolniono ich z myślenia.
Jeśli jeden uczestnik ruchu jako pierwszy udzielił pierwszeństwa temu drugiemu to wybitnym nietaktem jest nie skorzystać tylko się targować . Znaki drogowe widoczne w tym filmie jak BYK pomijam .
Tak właśnie działa siła przyzwyczajenia że w tym wypadku PEDALARZ to święta krowa choćby znaki inaczej pokazywały i choćby sam jako pierwszy pierwszeństwa udzielał.
Jeżdżę tamtędy bardzo często i nawet staję 2 metry od przejazdu przytrzymując się ręką końcówki barierki aby pokazać kierowcom że to ja pierwszy pierwszeństwa im udzieliłem. A i tak trafiają się nadgorliwcy którzy chcą być bardziej uprzejmi ode mnie przy okazji zatrzymując wszystkie pojazdy na obu pasach ruchu . Stąd ta irytacja w mym głosie na filmie.