ja pracowałam z ofiarami przemocy domowej i to jest czasem bardzo trudne, żeby zrozumiały, że można żyć inaczej, naprawdę, poza tym jest wiele innych czynników, czasem zależność materialna, czasem poważne problemy psychiczne, czasem całkowity brak wsparcia od własnej rodziny, pamiętam kiedyś taką babkę, fajna nawet, inteligentna, ale jej rodzina pochodziła z Kaszub i jak w końcu podała o rozwód to jej własna rodzina zeznawała przeciwko niej, bo chłop może bić i pić, a baba ma siedzieć w domu i nie pyskować, takie mieli poglądy
ale na siłę nie ma co się wtrącać, lepiej doradzić, żeby poszła na terapię dla ofiar przemocy, innej rady nie ma
u nas też są takie gieroje
mi pasuje, niech się sami wykończą, wtedy będzie ich mniej wiosną na froncie. Jebąć ruskie szmaty!
Ale wy jesteście pojebani z tą rusofobią.
Jaki by film tu nie wrzucili, to już dopatrujecie się wszędzie ruskich.
Nic dziwnego, że mają nas, Polaków, za nic.
Właśnie przez takich pojebow, jak wy.
Pobity - zero instynktu samozachowawczego, szczególnie po donosie na policję, zwykła pizda.
Agresor - frajer, bijacych kobiety i lamusów czyli słabszych ,,wielki wojownik '' co na psach sra w gazie ze strachu po paru klapsach na dziąsło.
Wedle źródeł. takich Polaków jest znacznie mniej. Abstrahując już od przywar polskiej prowincji, nie lepiej byłoby się zabezpieczyć przed napływem uwiecznionej powyżej swołoczy? (bo o dziwo ani mainstreamowe media, ani sadolowi obciągacze kapacpskich pał, nawet się nie zająkną a`propos tego, że to coraz większy problem na naszym własnym podwórku - i nie piję tu do wyczynów polskiej patologii, tylko do dokonań "osób" w najlepszym wypadku ze wschodnim akcentem). Bo mnie się coś widzi, że do degrengolady odnośnie ładu publicznego to nie doprowadzą u nas mityczni inżynierowie i lekarze, tylko właśnie rzeczona swołocz. Co widać coraz wyraźniej. Zaraz się tu zleci stado ukrofilów i mnie zlinczują Przy okazji: jebać banderę , bo to był mały zboczony karzełek i psychopata. A wszystkie ukrze cipki, co siedzą u nas w kraju i się nim jarają , nie zasługują nawet na grób.
Kurwa widać że wojna za płotem to wciąż za mało dla ciebie. Ciekawe gdzie jest twoja granica zrozumienia... ja pierdole że jeszczw tacy ludzie są w tym kraju
Spójrz lepiej na siebie, jako ty głupi jesteś, kurwa.
Co mnie obchodzi jakaś tam wojna.
To jest ich wojna, nie nasza.
Chuj mnie obchodzą ci jebani Ukraińcy i Rosjanie, dla mnie mogą wszyscy zginąć, bo mam na nich wyjebane.
Wkurza mnie tylko ta wszechobecna rusofobią, i głupia polityka naszego kraju, która robi z tych ukraińskich brudasów jakichś bohaterów, a zwłaszcza tego niewdzięcznego chuja Zełenskiego, zamiast milczeć i trzymać się na uboczu.
Wstyd mi za ten kraj, i naszą politykę.
A tą głupią rusofobią stworzyliśmy sobie jeszcze jednego wroga - Rosję, która wcześniej, przez wiele lat, nie zwracała na nas uwagi, a teraz szczerze nas nienawidzi.
Założę się, że jak dojdzie do wojny z Rosją, to połowa z was, niby patriotów, ucieknie z kraju, żeby tylko nie walczyć.
Tacy z was bohaterowie.
Potraficie tylko pluć jadem z telefonem w ręku.
Ty widać kurwa znasz historie relacji Polsko-ruskiej tylko z TVNu.
Ponad 40 lat nas skurwiele dusili i doili z czego się da, okradali, mordowali i okłamywali. Ciesz sie że mozesz jeszcze mówić w języku polskim, że nie skonczyliśmy jak inne kraje pod butem tej zarazy jak np Azerowie czy Kazakowie. Tylko dzięki determinacji i ciężkiej pracy tak sie podnieśliśmy po tych śmierdzących onucach. Nawet po rozpadzie tego tworu komunistycznego dalej próbowali mieć wplyw na naszą politykę. Po tym co oni z Polakami robili ty byś im dalej dupe lizał, a twój dziadek to sie w grobie jak na rożnie kręci.
Mam wyjebane w to co sie dzieje miedzy ukraińcami a ruskimi, ale nie mam wyjebane w tą propagande jaką wpierdalają do głów ludziom u siebie w tym gównostanie.
Ten zbotoksowany frajer jeszcze przed wojną powiedział ze on sie zapatruje na powrót do stanu sprzed 89', więc chuj mu w dupe!
Przypomnij sobie historie i prześledź ostatnie 30 lat jak twoi prymitywni koledzy ze wschodu traktują nas.
Po pierwsze to wypraszamy sobie teksty typu: "twoi koledzy ze wschodu", bo nie mam żadnych kolegów, jak ich nazywasz, ze wschodu.
A po drugie, to zastanów się, dzięki komu mieliśmy prawie 50 lat komuny w Polsce. A no dzięki USA i Wielkiej Brytanii, którzy tak nam podziękowali za nasze poświęcenie w walkach drugiej wojny światowej. Ale jakoś żaden z was, patriotów, nie pluje jadem na USA, czy Wielką Brytanię, tylko cały czas na Rosję.
Bo to nie USA i Wielka Brytania nas okradały przez prawie 50 lat.
Doucz się historii II wojny światowej. USA i Wielka Brytania nie byly nam nic winne, to ze nas nie chcieli do siebie to nie mieliśmy na to wpływu po chuj mam na nich pluć jadem. Przypomnij sobie co z Polski było przed wojną, co zostało z niej tez po wojnie. Zachód nie wiązał nam z tyłu rąk i nie strzelał w tył głowy. Zachód wywoził Polakow w wagonach bydlęcych na wschód. Zachód nie rozkradał po wojnie resztek naszego przemyslu i infrastruktury i nie wywoził do siebie.
Pytasz sie skąd ta rusofobia? Kurwa smoleńskiem to nam napluli w twarz po tym co zrobili z ofiarami. Tacy są wspaniali to dlaczego nigdy nie zwrócili nam naszej własności? W katastrowie giną głowy państwa a oni pakują ludzi do worków ze śmieciami i mówią ze wszystko jest "wsjo".