Prawdopodobnie wadliwa amunicja, lub specjalnie spreparowana.Podobne akcje robiło SAA w Syrii zostawiając pociski do RPG żeby FSA je znalazło.
tutaj podobne i w slow motion + rozmowa ze strzelcem (ten przeżył)
a z ciekawości i po obejrzeniu wątkowego filmiku - widac tam jak granat z napędem sobie odlatuje koziołkując (0:18 prędkość 0.5)
czy sam ładunek miotający tak pierdolnął czy było cos grzebane?
aż dziwne, że koledzy nie rzucili się na ratunek, szybko przytwierdzając głowę do korpusu i natychmiast pioniuzując
Pędnik rozjebało a nie ładunek kumulacyjny
Jak na razie to ukry handlują tym na placach, a frajerski zachód daje bo myśli że walczą tym
Gdzieś był jeszcze film jak reporterka coś tam gada i na placu coś jebło i okazało się że dziecko odpaliło granatnik, ale za chuja tego znaleźć nie mogę
wchodze po miesiacu na sadistika a ten ruski nazista z wagnera 'prigozin' dalej sieje ta kremlowska propagande, dziwne ze jeszcze nie w pierdlu za kolaboracje, zdrade i dzialanie w antypolskich interesach.
co do sprzedazy broni, okej - ulamek jest kradziony, ale reszta trafia na front i zabije ruskich, i to sie liczy
Zauważyłem, że to częsty scenariusz w tego typu filmikach:
Strzelec nie może oddać strzału, coś mu się pierdoli broń, więc zaczyna coś w niej na szybko grzebać, poprawiać, przestawiać i zaraz po tym składa się do drugiego strzału. Nagle jego, broń się rozpierdala i robi mu krzywdę.
Prawie nigdy broń nie wybucha przy pierwszej próbie strzału! Mówię to jako doświadczony oglądacz internetowi i strzeleckich faili więc zapamiętajcie radę.
Jak się coś zaczyna pierdolić w waszej bazuce lub snajpie to zawołajcie kolegę żeby wam pomógł odblokować i oddał strzał kontrolny.
@:
do kompletu gdzies w necie pisali o czarnoprochowych ladunkach, odnosnie tego drugiego filmu
i niby sama wyrzutnia byla tulejowana (resleeved)
a co do pierwszego filmu - ciekawi mnie czy sam ladunek miotajacy miał takie pierdolniecie bo np byl zlezaly i jakims cudem wspomniana nitrogliceryna sie oddzielila i zadzialalo jak bomba, czy wklad podmienili -raczej nic innego tam nie mialo opcji wybuchnac, bo granat z napedem se odlecial , czy wada samej wyrzutni - niby jakies cisnienie musi to wytrzymac
miedzy filmami jest spora roznica - jednemu zerwalo ze lba helm i troche przypieklo, drugiemu ten leb urwalo
Opowieści, o ładunkach czarnoprochowych, możesz między bajki włożyć.