jan.rzut napisał/a:
Znalezione na jakimś forum.
"Jest to projekt studenta ASP z Krakowa. Informację mam od koleżanki, z którą tutaj studiuję. Można się domyślić, że to forma zaliczenia lub po prostu wykorzystywanie swoich umiejętności ze studiów."
Wątpię, nie widzę w tym artyzmu (nie licząc dobrze zmontowanych i przerobionych fragmentów filmów). Wręcz przeciwnie - poukrywane przemieszane klatki filmów, niedopowiedzenia, odwrócone i zniekształcane głosy. Ktokolwiek robi te filmy jest dość inteligentny i sprytny - one nie są piękne, niosą ze sobą sporo informacji
Sam teraz czekam na kolejną część, bo po prostu interpretowanie i oglądanie tych filmików mnie wciągnęło.
Co do tej KrainyX zajmującej się interpretacją - myślę, że to jedna i ta sama osoba. Najpierw nakręcili ludzi na psychodeliczne filmiki "po grzybach", teraz stworzyli równoległy kanał cieszący się podobną popularnością jak KrainaGrzybów. Manipulacja odbiorcami filmów z 2 stron - niezły pomysł.
Odnośnie samej fabuły - chyba nikt o tym nie wspomniał, ale w pierwszym odcinku pojawia się nad tą dziewczynką napis "prawdziwa agatka już dawno..." , a w następnej ta wiewiórka (diabeł). Moim zdaniem Agatka nie żyje. Matka cały czas mówi o tym, że odebrano jej córkę - ciekawe co będzie w 3 części
Nie chcę nadinterpretować i doszukiwać czegoś, czego nie ma, ale idąc tokiem rozumowania ludzi od 'promieniowania" wg mnie Agatka zmarła w domu po chorobie popromiennej. Przybiegła w nocy do swojej matki 'zasmarkana' krzycząc, że ktoś do niej przyszedł i czeka w pokoju. Mogła majaczyć w końcowej fazie choroby.