@:
Mało kto ogarnia rzeczywistość. Akurat jestem blisko tematu więc mogę przewinąć. Za PISu do kraju wjeżdżał każdy kto miał „zaproszenie od pracodawcy”. Slupy zapraszały np 20 Afgańczyków, żeby ci mogli przejechać przez granicę z wizą pracowniczą. Potem ślad po nich ginął. Pracodawca nie miał tutaj żadnego obowiązku, po prostu dawał info do Urzędu Pracy że się nie stawili. Nie ma i nie było służb które miałyby ich wyłapywać. Zresztą XD - jakby to miało wyglądać? W ten sposób, legalnie, bezpiecznie do naszego kraju wjechali w pizdu ludzi z każdego gównostanu.
mało kto, a na pewno nie Ty. Od lat pracuję w strefie buforowej. Tylu nielegalnych jak za PiSu to nigdy nie przedostało się na nasz teren. Handel wizami wychodzi. Teraz jest w miarę spokój, czasem kilka osób złąpią ale to, co siętu działo 2 lata temu specjalnie TVP pod rządami PiSu nie pokazywało więc bardzo Cię proszę, skończ pierdolić te kocopoły i podszywać się pod kogoś, kogo tutaj nie ma.
Czuć tą bystrość, przenikliwość umysłu i zdolność do ciętych, a zarazem bardzo inteligentnych ripost. Respect. 😉
Riposta była trafna skoro uważasz że ma sprany mózg bo uważa że to nie rząd sprowadza na wizy pracownicze.
Ja by poszedł na jego miejscu dalej i odpisał Ci... trzeba mieć mózg by zrozumieć że to pracodawcy zapraszają na wizy a nie rząd....
Kurcze. masz rację sorry. Zapomniałem, że to pracodawcy te wizy wydawali. O ja głupi, dobrze, że są jeszcze mądrzy ludzie którzy potrafią innym wszystko tak jasno i trafnie wytłumaczyć. Dzięki!
Jeśli kandydat spełnia kryteria to urzędnik nie ma powodów by wizy nie wydać. Czy może według Ciebie kryteriów nie ma i urzędnicy wydają według własnego uznania?
No, jak dobrze spotkać kogoś kumatego. Bo ja nie wiedziałem, że zasady i warunki wydawania wiz ustalają pracodawcy. Ale i tak PIS nie miałby jak ich dostosować do zmian w globalnym przepływie ludności. Co innego gdyby rządził np. 8 lat. No ale to już czyste dywagacje "Co by było gdyby...".
Co Ty pierdolisz! Co mają wizy do nielegalnych przekroczeń granicy? PiS nie zgodził się na pontonierzy których wcisnąć siłą chciała Bruksela gdy cała opozycja z wyjątkiem konfederacji darła jape że trzeba przyjmować. Później na granicy z Białorusią blokowali jak mogli przedarcie się imigrantów gdzie znów opozycja odpierdalał szopki i wraz z mediami nawoływała do ich przyjmowania. Jedynie Konfa i PiS są przeciwko pontoniarzom.
Trzeba być pierdolniętym by wypisywać takie głupoty...
Brniesz... w swoich wywodach ale to że obecny rząd wyraził zgodę na przyjmowanie i pełne utrzymywanie imigrantów bo Bruksela tak każe pomijasz. Twoje wysrywy na poprzedni rząd są chuja warte w obliczu powyższego.
Pozdro
debilu, co ma partia polityczna do straży granicznej? czy PiS czy PO , do dzisiejszego dnia blokują maksymalnie jak się da przejście graniczne. Problem w tym, że PiS handlował wizami i mogli przedostać się na nasz teren bez problemu wystarczyła ka$a
pokaż mi akt prawny z UE mówiący o tych bredniach, o których piszesz. Jesteś zwykłym trollem.