A teraz powiedz.... po chuj to tu zamieściłeś?
Im więcej bogatych tym bogatsza klasa średnia, ale ci co plują na tych co mają kasę nigdy tego nie zrozumieją
wspaniale jest do czegoś w życiu dojść ale pomyśl kto i po co wkręcił, że musisz takie to a nie inne (drogie) rzeczy mieć - na chuj te wszystkie drogie gadżety, czemu to służy - pokazaniu, że jesteś lepszy od innych?
Mi by starczyło 5000zł miesięcznie,własny dom z działką 1ha i samochód w dobrym stanie.A no i oczywiście praca do której chodziłbym z uśmiechem na twarzy .Gwarantuję wszystkim,że wtedy mógłbym w końcu zacząć żyć uczciwie bez kombinowania.
Nie będę pisał rozprawki, ale po krótce się wypowiem. Załóżmy, że typ ma 40 lat (no chuj, może 35). Większość swojego życia spędził tyrając dzień i noc żeby osiągnąć jego zdaniem sukces. Pewnie nie miał okazji wyjechać w jakieś ciekawe miejsce, przeżyć jakąś przygodę, poznać kogoś wartościowego. Dążył do jebanego siana, którym teraz może np. podetrzeć sobie dupę. Fajnie, ale ten film tylko ukazuje jak płytkie myślenie jest u niektórych. W życiu trzeba coś przeżyć żeby je zrozumieć. Też kiedyś byłem głupi i powtarzałem wszystkim naokoło, że tylko hajs jest ważny. Na szczęście w wieku prawie 30 lat, wiem że nie. Mnóstwo ważniejszych rzeczy jest dookoła. Piszę tak, bo znałem człowieka który gonił za hajsem kosztem wszystkiego. Nie zdążył nawet nacieszyć się życiem, bo wieku czterdziestu paru lat zmarł. Swoje też przeżyłem i to zmieniło moje myślenie. W życiu trzeba robić to co się lubi, a wtedy będzie można i z tego wyżyć i mieć satysfakcję. W przeciwnym wypadku większą jego część spędzimy na odliczaniu dni do weekendu i możliwości odpoczynku 14 dni z 365, potem już tylko emeryturka kilka lat i do piachu.
Wracając do Pana od ferrari, wyobraźcie sobie, że teraz zachorowuje na raka trzustki i został mu tydzień życia. Z pewnością będzie umierał z uśmiechem na ustach wiedząc, że zaniedbywał swoją rodzinę przez pracę, a swoją osobę zamienił w maszynkę do pieniędzy, a nie kogoś kto żyje. Dobra dość tego wywodu, bo miały być tylko dwa zdania, a wyszło za dużo i tak.
@up tok myslenia dziecka z gimnazjum. Rodzina jest najwazniejsza. Stracisz, to zrozumiesz. Nie mowie o wujku Januszu z wasem co na swieta daje Ci bedac pijany 20zl w kopercie, tylko mowie o prawdziwej rodzinie. Wazna jest tez milosc, ale nie ruchanie w glowe swojej panienki, a pozniej romantyczna kolacja w mcdonald, tylko prawdziwa milosc. Znajomki? Wodka? Piwo? To bedzie zawsze, a kazdy z nich sprzeda cie za paczke zapalek. Tak jak mowie. Rozne priorytety, roznych ludzi. Np. Typek z gangstarr umieral w szpitalu ze lzami w oczach. A wiesz za czym plakal? Za zyciem ktore bylo dane mu przezyc i wsponialych ludzi ktorych poznal na swojej drodze. Nie za kasa. Zapomnialem teraz jak sie nazywal, ale sprawdz sobie.
Edit: Guru
Samudaripen
Wkurwiają mnie ludzie którzy z góry oceniają innych.Po czym stwierdziłeś,że nie studiuję?.A gdybyś użył trochę więcej szarych komórek,to z pewnością przypomniały by ci,że zamiast studiów dziennych są też studia zaoczne.
Tak studiuję,elektrotechnikę zaocznie a za studia płaci mi firma.Nie wiem ile będę potem zarabiać,jak na razie mam nieco ponad 2000.
Lubię swoją robotę i nie mam zamiaru jej rzucać.Jak zepniesz dupę i na bieżąco będziesz się uczyć,to zaliczysz wszystko bez problemu.