No to co zrobisz jeśli nie będziesz mógł kupić sobie nowego telefonu albo butów w niedzielę? Żeby weekend miał więcej niż jeden dzień... Kurde ale niestety weekend to tylko niedziela więc nigdy w życiu już nie kupisz sobie nowych majtek ani ekspresu do kawy.
Nie wiem, może Ty jesteś na tyle niesamodzielny, że potrzebujesz lewicowego rządu, który mówi Ci co i jak masz robić. Ja mam ochotę iść w niedzielę kupić sobie nowe majtki i ekspres bo żyję w rzekomo wolnym kraju i jeszcze bardziej rzekomo jestem wolnym człowiekiem.
Ok zadam ci bardzo proste pytanie skoro mówisz o byciu wolnym człowiekiem.
Czy twoim zdaniem w Belgii ludzie są wolni? Albo w Australii?
Zastanów się bardzo dokładnie nad swoją odpowiedzią.
(podałem ci 2 cywilizowane i bogate kraje abyś mógł skojarzyć o co chodzi bo przy 1 kraju pewnie byś nie odgadł o chuj mi chodzi)
Wytłuściłem Ci jeden z powodów, dla których nie możemy sobie pozwolić na to. Uważasz, że typowego polskiego obywatela, który zarabia w okolicy najniższej krajowej (taka jest dominanta zarobków w Polsce) stać na to, żeby płacić więcej za żywność, która na 100% podrożeje po tym zakazie? Co ma do tego wszystkiego Australia, która nie jest w Europie i nijak się ma do naszych realiów? Co do Belgii tam masz otwarte piekarnie, sklepy mięsne więc jest większa swoboda niż u nas. Zresztą z zakazu handlu Europa się wycofuje. Węgry które wprowadziły z wielkim hukiem zakaz handlu z jeszcze większym go zniosły. Poza tym, że nie mogę sobie gaci kupić w niedzielę widzisz tego jakieś dobre strony? Bo ja nichuja. No i muszę na zakupy w sobotę chodzić.
Poza tym dlaczego wzorujemy się na tej zgniłej i obrzydliwej Europie, skoro Polska jest taka silna, samodzielna i wszyscy nam dookoła zazdroszczą?
Jak się skapujesz o co konkretnie chodziło w moim pytaniu to z rozkoszą odpowiem ci na twoje kolejne. Póki co masz pracę domową na dzisiaj.
Czy twoim zdaniem w Belgii ludzie są wolni? Albo w Australii?
podałem ci 2 cywilizowane i bogate kraje
typowe gadanie bezmózgowca ,,dlaczego inni mają mieć lepiej,,
zwłaszcza że są zawodu gdzie trzeba pracować i takie gdy nie trzeba, jeśli to wydaje się tobie zbyt skomplikowane
idioci mylą często wolność z robieniem tego na co miałoby się ochotę