Wysłany:
2013-03-24, 21:25
, ID:
1968060
3
Zgłoś
A według mnie:
- Mamy 1,5 bramkarza(Boruc + Fabiański, którzy akurat są w formie, Tytoń nie gra od dawna w klubie, Szczęsny stracił miejsce w bramce Arsenalu, a nawet Wenger musiał zakrywać słabą formę Wojtka tym, że jest zmęczony)
- Mamy 1 obrońcę, a mianowicie Piszczka. Z Ukrainą zagrał słabo, ale na ogół w kadrze dawał radę i to bardzo mocno dawał radę. Wasyl powinien już dawno dać sobie spokój z kadrą, chociaż nie wiem kto będzie trzymał dalej tą reprezentację bo Wasyl był jedynym twardzielem, a Boruc już trochę spokorniał. Poza tym Glik, który nie wiadomo skąd gra we Włoszech bo jest słaby jak cebulki włosów 100 latka. Dodatkowo najemnik Boenisch, który miota się po boisku jakby disco polo tańczył w dodatku w 1 minucie nie nadąża za tempem gry. Wszyscy mówią, że Wawrzyniak jest strasznie słaby. W takim razie jak słaby jest Boenisch?
- Mamy góra 3 pomocników. Kuba, Grosicki i Mierzejewski. Reszta mocno od nich odstaje, ale razem dają jako tako radę. Polanski i Obraniak to już tragedia. Płacą im chyba za jak najgorszą grę. Myślałem, że może Majewski zagra dobry mecz, ale niestety się przeliczyłem. Krychowiak poza niezłą grą momentami też niczego wielkiego do kadry nie wnosi. Mierzejewski może jedynie jeszcze zasługiwać na miano reprezentanta. Może by tak powołać Kaźmierczaka ze Śląska Wrocław?
- Nie mamy napastnika. Tak, nie mamy. Lewandowski jest typowym graczem, który powinien ustawić się na szpicy, zgrywać górne piłki i czekać na podanie albo dośrodkowanie, ogólnie stać w polu karnym albo przed polem karnym jak jebany strach na wróble w polu i wtedy będziemy mieli z Niego najwięcej korzyści, a nie wychodzić do środka pola i rozgrywać piłkę. Jakby trener chciał mieć 6 pomocników to wystawiłby 6 pomocników, a nie 5 + Lewandowskiego. Poza tym są jeszcze obiecujący Milik i Teodorczyk, szkoda tylko, że nie grają.
To tak według mnie