@Radoslaf, kolejny idiota, kurwa, co myśli, że w sklepach są sprzedawane jajka, z których może wykluć się kurczak.
Sama ci to powiedziała, ta mucha, że nie ma duszy, czy wyjawił ci to twój "stwórca"? Czym jest ta dusza, gdzie ona się znajduję? Jak utnę ci rękę, to tracisz tą duszę? Powiadają że jest w sercu, a jak będziesz miał przeszczep, to dostaniesz nową duszę? Zwierzęta nie mają dusz, bo są mniej inteligentne od ludzi? Są inteligentniejsze zwierzęta od ludzi (delfiny chociażby).
Problem praktycznie większości religii polega na tym, że nie mają kszty logiki i będąc konsekwentnym, szkodzą sami sobie.
Świat jest bardziej złożony niż się może wydawać, i nie ma tak jak mówi cejroski prostych odpowiedzi, że tylko tak i tylko nie. Niektórzy potrafią dojrzeć do tego, inni dopiero kiedy ich taka sytuacja spotka potrafią zrozumieć, a jeszcze inni wcale nie zrozumieją.
Zakazać aborcji - ok, życzę każdemu który się pod tym podpiszę, aby jego żona, dziewczyna, matka, koleżanka czy siostra - żeby została zgwałcona, żeby dziecko było totalnie zdeformowane, żeby zabiło swoją matkę. Może wtedy kurwa przejrzycie na oczy, że nie ma prostych odpowiedzi i szablonu który można przypisać do wszystkich sytuacji. Każdy problem trzeba rozpatrzeć w inny sposób, biorąc więcej czynników pod uwagę niż moralność.
Wydawało mi się że cejroski ma trochę pod czupryną szarych komórek. Ale jednak widzę że to jest taki sam idiota jak większość fanatyków religijnych. Tak tak kurwa, trwajcie dalej w swoich błędnych decyzjach, szkodźcie sobie i szkodźcie innym.
@Doktór serio, człowiek jest najinteligentniejszy? Zapraszam do wątku na hardzie pod filmikiem, gdzie rosyjscy neonaziole obcinają głowę muzułmaninowi - tam znajdziesz całe pęczki dowodów swojej tezy. Człowiek to najgorsza szumowina, jaka stąpała po tej ziemi.
Cholera, przecież to dziecko się urodzi i będzie zdrowe, będzie kochać swoją matkę, więc dlaczego je zabijać?
A co do matek, które nie kochałyby takich dzieci, niech wgl się nie rozmnażają.
Skądinąd - co ma okrucieństwo do inteligencji? Nie widzę związku. Czy jak ktoś jest zbrodniarzem to świadczy o jego niskiej inteligencji? Wtedy by wiele nie zdziałał.
Chłopcze, żeby prowadzić dyskusje na poziomie to i partner w tej dyskusji musi jakiś poziom reprezentować. Rzeczywiście, aspirujesz do miana żywego dowodu na to, że delfiny są bardziej inteligentne od niektórych ludzi, ale musisz się trochę bardziej postarać, żeby to twierdzenie nabrało chociaż pozorów prawdziwości.
Przykazanie "Nie zabijaj" oznacza NIE ZABIJAJ. Czy zabicie muchy to grzech? Dla mnie tak. Dla Ciebie może nie.
Czy zwierzęta mają duszę? Może mają, na pewno nie mają wolnej woli.
BTW. Piąte przykazanie można odnieść np. do niszczenia środowiska naturalnego.
Logika w religii ??? Religia kieruje się wiarą, KAŻDA religia. Wiarą w Boga, Stwórcę, Allaha itp. itd. Tam gdzie kończy się wiara zaczyna się wiedza i logika. Wiara z definicji (dla mnie) jest odwrotnością wiedzy i co za tym idzie odwrotnością logiki.
A według Ciebie jak to powinno wyglądać? Gdybyś Ty tworzył prawo, jakiś kanon, reguły moralne czy byłbyś niekonsekwentny w jego przestrzeganiu i wymaganiu? Czy religia ma się zmieniać jak zmienia się moda? Dziś jest fajnie, ale jutro się znudzi to sobie zrobimy inaczej, będzie ciekawiej? Religia (nie tylko chrześcijańska) przetrwała tysiące lat właśnie dlatego, że jest konsekwentna i jej podstawy są niezmienne.
A, ja życzę każdemu kto jest za aborcją komplikacji takich, żeby już nigdy nie było po nich możliwości zajścia w ciążę!
Nie chcesz dziecka więc nie będziesz go mieć, dlatego, że wyrzucić na śmietnik można zabawkę, a ty wyrzucasz dziecko.
Nie jestem kobietą, nigdy nie będę wiedział co czuje zgwałcona kobieta, zgwałcona 13-nasto latka jak piszesz, na pewno wiem, że urodzić dziecko a wychować to są dwie zupełnie inne kwestie dlatego, że nikt w naszym pięknym polskim kraju nie nakazuje Ci wychowywać dziecka gwałciciela, każda kobieta ma prawo zrzec się swojego dziecka i zostawić je po urodzeniu w szpitalu.
Kochane feministki wiedzą o tym i o tym rzadko wspominają, że po narodzinach dziecka świat się zmienia... i dziecko niechciane może okazać się najpiękniejszym darem. Twoja córka została zgwałcona?? No to jeszcze brakuje do szczęścia, żebyś pokazał jej że ma zabić dziecko, które się w niej kształtuje, to na pewno będzie pożyteczna lekcja na przyszłość...
Mówisz: "żeby dziecko zabiło swoją matkę" czyli rozumiem, że jesteś też zwolennikiem kary śmierci. Jeśli syn w wieku lat na przykład 20 zamorduje swoją matkę więc ty możesz go zabić. Ba idąc dalej, nawet jeśli tenże syn zrobi to nieumyślnie, zupełnie niechcący to też trzeba go zabić no bo przecież zabił swoją matkę. Zapytaj się swojej mamy czy jak Cię nosiła w brzuchu czy nazywała Cię płodem czy nazywała Cię synem...
Poza tym żeby wyprowadzić z jak widzę kompletnej niewiedzy, jeśli chodzi kwestie religii jest jasne: jeśli ciąża zagraża, życiu matki i lekarz w szpitalu, czy już na stole stwierdza, że jest zagrożenie życia matki to musi ocenić jest większa szansa, że ocali matkę czy, że ocali dziecko i musi w pierwszej kolejności ratować tam gdzie jest większe prawdopodobieństwo przeżycia.
Albo wspominając sobie niedawną głośną historię jak matka porzuci nowo narodzone dziecko w torbie na śmietniku to przecież też można uznać za aborcję, bo może nie była gotowa, może nie ma za co żyć... NIE cała polska okrzyknęła ją dzieciobójczynią!!!
Bardzo się cieszę, że religie są konsekwentne bo boję się, że kiedyś usłyszę w telewizji, że jakiś kraj dopuszcza aborcję do 5 roku życia!!!
Cejrowski ma bardzo podobną ilość szarych komórek ile Ty masz i proszę nie nazywaj go idiotą bo pewnie znasz go wyłącznie z takich filmików więc jedyne co możesz o nim powiedzieć, to, to że "Twoim zdaniem jest idiotą".
Nie myl debilizmu z chrześcijaństwem. Wśród katolików jest tylu idiotów co w polityce, ale to nie znaczy, że każdy chrześcijanin to pojeb, który np myśli, że Biblia opisuje prawdziwe zdarzenia. .
Dusza według religii nie leży w konkretnym narządzie ale w człowieku jako całości, wię czy sobie utniesz rękę czy ptaka, wciąż ją będziesz miał.
Nie wiem skąd masz tyle piw, ale większej głupoty dawno nie czytałem.
Sama ci to powiedziała, ta mucha, że nie ma duszy, czy wyjawił ci to twój "stwórca"? Czym jest ta dusza, gdzie ona się znajduję? Jak utnę ci rękę, to tracisz tą duszę? Powiadają że jest w sercu, a jak będziesz miał przeszczep, to dostaniesz nową duszę? Zwierzęta nie mają dusz, bo są mniej inteligentne od ludzi? Są inteligentniejsze zwierzęta od ludzi (delfiny chociażby).
Problem praktycznie większości religii polega na tym, że nie mają kszty logiki i będąc konsekwentnym, szkodzą sami sobie.
Świat jest bardziej złożony niż się może wydawać, i nie ma tak jak mówi cejroski prostych odpowiedzi, że tylko tak i tylko nie. Niektórzy potrafią dojrzeć do tego, inni dopiero kiedy ich taka sytuacja spotka potrafią zrozumieć, a jeszcze inni wcale nie zrozumieją.
Zakazać aborcji - ok, życzę każdemu który się pod tym podpiszę, aby jego żona, dziewczyna, matka, koleżanka czy siostra - żeby została zgwałcona, żeby dziecko było totalnie zdeformowane, żeby zabiło swoją matkę. Może wtedy kurwa przejrzycie na oczy, że nie ma prostych odpowiedzi i szablonu który można przypisać do wszystkich sytuacji. Każdy problem trzeba rozpatrzeć w inny sposób, biorąc więcej czynników pod uwagę niż moralność.
Wydawało mi się że cejroski ma trochę pod czupryną szarych komórek. Ale jednak widzę że to jest taki sam idiota jak większość fanatyków religijnych. Tak tak kurwa, trwajcie dalej w swoich błędnych decyzjach, szkodźcie sobie i szkodźcie innym.
A w którym momencie wspomniałem o okrucieństwie? Nie łącz moich wypowiedzi z wypowiedziami kogoś innego. Podałem ci link do wiki, tam też w treści jest link, na jakiej podstawie się wylicza inteligencje i tutaj okrucieństwo nie jest brane pod uwagę. Widzisz dym, ale cały obraz ci umyka.
Chłopcze? To już druga personalna uwaga i to na samym początku zdania. Jest to reakcja na psychiczny atak?