Maderfakermen napisał/a:
dorośnij do dyskusji. człowieku bez daru do czytania ze zrozumieniem.
Mam niby do czego dorastać? Poziomu, jaki ty piastujesz w dyskusji? Chyba bym musiał mentalnością cofnąć się do czasów podstawówki...
Biedni gnębieni ateiści przemierzają świat nikomu nie wadząc, a na swojej drodze spotykają wściekły, jadowity kler, który napastuje dzieci, wyrzuca je z sal katechetycznych, a najgorsze przypadki niepodporządkowania karze ukrzyżowaniem. Kler żywi się wyłącznie pieniędzmi, uwielbiają wysokie nominały i obcą walutę, a prawdziwym przysmakiem są banknoty, które musnęły ręce nieskażonych niczym ateistów. Młodzi ateiści są gwałtem chrzczeni, a zamiast wody święconej do obrzędu używa się wobec nich kwasu siarkowego. Tak, tak ci biedni ucieśniani i gnębieni ateiści są naznaczeni chrzestem do końca życia, kwas wypala im liczne pentagramy na ciele, przez co nie mogą porzucić swojej wiary, bo są objęci dożywotnią klątwą.
Czy powyższy akapit coś ci przypomina? Tak wyglądają niemalże twoje argumenty, tylko są mojego autorstwa. Podobnie jak ty, napisałem je, nie podając gruntownej podstawy takich twierdzeń. Wymyśliłem je na poczekaniu, wplatając w to historie rodem z Trudnych Spraw, aby dodać im odrobinę pikanterii.
Twoje racje przypominają mi
- myślisz, że jeśli są ładnie 'opakowane' to sprzedasz je wszystkim. Niestety, prawda może naprawdę ciebie rozczarować.