Co ty ksiądz ? Chyba nie zrozumiałęś, że my się smiejemy własnie z katolików, że mają ta durne formy przestrzegania przed kij wie czym. Kurwa tęcza xD Może jakiś mądry ksiądz wytłumaczy mi czym złym jest Tęcza i Motyl ?Nie rozumiem zdziwienia/zaskoczenia niektórych. Forma tego plakatu jest żenująca, banalna i może faktycznie jest to lekkie przegięcie. Po pierwsze jest to przekaz dla wierzących dlatego nie rozumiem tej debaty wśród ateistów i agnostyków. Plakat prosty, aczkolwiek nie każdy jak widać zrozumiał prosty przekaz KATOLIKU- UWAŻAJ a nie ateisto- uważaj. Już pomijam, że noszenie takich symboli jest sprzeczne z drugim przykazaniem: "Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną." i podchodzi pod bałwochwalstwo, ale kogo to dzisiaj tak w ogóle obchodzi. Ja osobiście widziałem podobny na Jasnej Górze w Częstochowie w nieco lepszej wersji i naprawdę nie widzę w tym nic dziwnego/złego.
Chyba nie zrozumiałęś, że my się smiejemy własnie z katolików, że mają ta durne formy przestrzegania przed kij wie czym.
Ludzie, odstawcie czerwonego kapturka, Zeusa, syna z dziewicy, Kochającego Jahwe, który topi co stworzył, pali grzesznych w Sodomie i Gomorze i nie sprzeciwia się mordom przeciw niewiernym, lub niewybranym, Zordona, Motomyszy i inne bajki na jedną półkę.
I jakie wymowne...
inne przyzwyczajenia...
ateisty i tak się nie przegada...
oprócz siebie nie wierzy...
i tak nikt nie ustąpi...