Prawda jest taka że mężczyzna musi być agresywny, ponieważ on ma być fundamentem dla rodziny, ma jej bronic przed napastnikami itp.
Podsumowując: Jesteś agresywny, żeby agresywnie bronić swojej rodziny przed agresją innych agresywnych osób, dlatego agresja jest wg ciebie konieczna.
Obrazek
I dokładnie tak jak piszesz: potrzebuję umieć być agresywny, jeśli okoliczności tego wymagają, żeby bronić tych, których kocham przed agresją innych ludzi i dlatego agresja jest mi czasem potrzebna.
Agresja (łac. aggresio – napaść) – zespół zachowań zmierzających do zmuszenia przeciwnika do odstąpienia od swoich zamiarów lub praw (np. chęć zawładnięcia terytorium lub zdobyczą). Agresja może stać się aktem fizycznej przemocy wobec przeciwnika (ofiary agresji) lub jedynie sygnalizacją możliwości dokonania takiego aktu. Na agresję składa się wiele różnych wzorców zachowań.
Nieświadomie czynisz założenie, że jeśli ja zrezygnuję z agresji to zrobią to również wszyscy inni. To założenie jest FAŁSZYWE. Namawiasz innych do błędu, który może potencjalnie kosztować życie, uświadom to sobie.
Jedyne rzecz gorsza od feministek to sfeminizowani kolesie. Jesli tak bardzo jest przekonany o nieprzydatnosci mezczyzn gatunkowi ludzkiemu czemu jeszcze nie strzelil sobie w leb, kretyn.
DO wszystkich hejterów twierdzących, po mojej wypowiedzi, że człowiek ma inny cel niż przetrwanie i że filozofuje. PIERDOLNIJCIE SIĘ W GŁOWE! Twierdzicie, że jedynym celem człowieka nie jest dominacja? Powiedzcie to neardelczykowi. Zasłyszałem kiedyś, że celem życia człowieka jest doskonalenie , ale dość takim lewackim debilizmom.Z tym że państwo jest tworem sztucznym to się zgodze, jednakże musicie przyznać że żołnierze idą i walczą w wojsku by zdobyć dla kraju cenne zasoby, ziemie byś tym miał się lepiej. Takie są przynajmniej główne założenia. JEżeli tak nie jest to jest to problem nie ideologii tylko złej, może skorumpowanej władzy. Z koleji słabość u kobiet - wiadomo że zdarzają się silne wyjątki, ale no bez przesady, jeżeli twierdzicie że kobiety są stworzone do podnoszenia ciężarów to wam kurwa gratuluje.
@PawełGM
Ależ oczywiście że tak. Jeżeli ktoś zaatakuje moją rodzinę to mam się przyglądać w imię wyższej idei? Coś śmierdzi lewactwem od niektórych osób na tej stronie...