@nuker92
za brak jednego dokumentu jest 50zł, czyli na ten przykład zapomniałeś prawka, dow. rejestracyjnego i kwitka z OC to razem masz 150zł...
@McMenel
ja tu nie bronie ani SM ani Policji, mi chodzi o samo zachowanie się, tak jak i na drodze zgodnie z przepisami, tak jak i "uruchamianie znajomości", zapierdala taki ciul 100-120kmh w terenie zabudowanym dostaje mandat którego nie przyjmuje bo ma rodzine w policji albo sądzie czy innym chujstwie i wie że mu to umorzą więc dalej będzie jeździł jak popierdoleniec aż w końcu kogoś zabije...
przykłady radarów z niemiec:
autostrada, taki bardziej widoczny:
i taki niekocznie widoczny:
nie wiem czy taki uda ci się zobaczyć:
a tu masz radar w krzakach w mieście:
radary stacjonarne w miastach wyglądają bardzo podobnie do naszych
Jest tylko jedna różnica, przed żadnym nie mają obowiązku ustawiać jakichś popierdolonych znaków, "zwolnij fotoradar" tylko trzaskają foty gdy ktoś przekroczy i nie ma zmiłuj, tylko że zobaczyć kogoś przekraczającego prędkość w mieście w Niemczech jest taką samą szansą jak zobaczyć w Polsce jadącego zgodnie z przepisami...
dodam jeszcze raz, nie chodzi mi tu o obrone stawiających fotoradary, tylko o samo przestrzeganie przepisów, bo jeżeli pojedziesz zgodnie z nimi (a nawet i 10kmh szybciej co można wg ustawy) to wtedy się chujom nie zwrócą koszty tych jebanych skrzynek...
czytałem jeszcze gdzieś newsa jak to donek chciał żeby radary przyniosły 1,2mld zł do budżetu w tym roku, a niestety po 5ciu miesiącach mają dopiero 6mln :]