Nasza Policja, a w szczególności ta prewencyjna powinna być wyposażona w teasery tak jak ma to miejsce w stanach, bo się na nich komicznie patrzy gdy szamoczą się z takim hobittem. A mi jakoś nie chce się wierzyć, że "dzieciom piłeczkę pomagał ściągnąć z drzewa".
Nasza Policja, a w szczególności ta prewencyjna powinna być wyposażona w teasery tak jak ma to miejsce w stanach, bo się na nich komicznie patrzy gdy szamoczą się z takim hobittem. A mi jakoś nie chce się wierzyć, że "dzieciom piłeczkę pomagał ściągnąć z drzewa".
All legends have a beginnig, but a legacy lasts foreverMoże i pijaczek ale to co te pajace odwalają to się w pale nie mieści. Dziś mnie oczywiście pani Policjant też poprosiła o dowód, jak zapytałem o podstawę, to usłyszałem, że w związku z poszukiwaniem podejrzanego. Oczywiście nie chciano mi udzielić informacji do kogo jestem taki podobny, bo "nie może mi podać personaliów" tyle, że lista poszukiwanych jest dostępna w internecie na stronie policji z imienia i nazwiska. Pani policjanta szybciutko udawała, że coś sprawdza i mnie puściła ( a nie sprawdzała, bowiem nawet nie wpisała moich danych do tego swojego tableciku). Chyba jej się głupio zrobiło
Teraz w związku ze sraniem się o zamachy widać ich wszędzie i to akurat dobrze, w razie potrzeby czas reakcji może być znacznie krótszy ale na chuj się przypierdalają tak jak do tego Pana to ja nie wiem. Co musi być we łbie takiego psa, bo policjantami to oni nie są. Tak na drobną sprawę, to facet miał prawo być agresywni jak z łapami do niego wyskoczyli, bo bez prawna interwencja to po prostu napaść i człowiek ma prawo się bronić. O bym dożył kiedyś czasów, gdy policja będzie policją, a nie zbieraniną przygłupów.
Panowie obrońcy, nie chce Wam się wierzyć? To posłuchajcie. Policjanci nie potrafi wydukać tak naprawdę za co go zatrzymują, wręcz zaprzeczają, że on wcale nie jest zatrzymany.. w momencie gdy trzymali go skutego, by na końcu usłyszeć, że za picie piwa pod chmurką. Owszem jest taki kretyński przepis ale to wykroczenie, za które facet chciał mandat. Od kiedy się za to zwija człowieka? Zwłaszcza, że w momencie zatrzymywania należy podać powód, a nie potem wymyślać na poczekaniu.
Tak jak to @MIhau_ Powiedzial, sprobujcie isc na psiaka, wcale nie jest tak latwo Zreszta jak za duzo nie odpierdalasz to policja po cb nie przyjedzie.... gosciu sam sb dojebal, nie mogl przeprosic, i zejsc z drxewa?
Kurwa, jaka patologia. Nie jestem psem ale jakoś przez prawie 40 lat życia za darmo nikt mnie nie skuwał, a w Łodzi mieszkam. Co innego jak człowiek nabroił, i wtedy nie mam zażaleń.
Zgadzam sie z Tobą kolego Hvsarz w 100%. Niestety z Polską Policja bd coraz gorzej.
Kiedyś żeby dostać się do Policji trzeba było spełniać pewne wymogi np. mieć odpowiedni wzrost czy umiejętności. Dzis robi sie tak zwana Łapankę i przyjmują wszystkich do Policji. Dlaczego? Wiekszość osób starszych stażem pracy w Policji ucieka z tej formacji a zainteresowanie tą formacja spadło (po reformach Tuska) z prostych przyczyn:
- Brak perspektyw awansu (Chyba ze masz dobre znajomosci)
- 25 lat trzeba dymać żeby dostać się na wcześniejszą emeryture
- słaba płaca (Chyba że ktoś lubi za 2 tysiaki szorować krawężnik)
- Policja jest słabo doinwestowana
Do tego dochodzi stres i musisz być tak naprawde dostępny 24h. Bez odpowiednich reform i zmiany systemu przyjec do Policji czy odpowiedniego finansowania dalej bedzie panowac tam taki Burdel jaki jest.