Nie wiem z jaką religią się utożsamiasz ale zakładam, że z chrześcijanizmem. W takim razie jest taki przypis w Biblii:
"Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli"
oraz:
"Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący z sobą"
ale jeśli uważa się ludzi za najinteligentniejsze "zwierze" na Ziemii to dlaczego nie można uznać tego za coś nienaturalnego.
Odchyły, nie odchyły - zwierzętom na pewno dużo bliżej do natury niż ludziom. U zwierząt jest mniejsza część homoseksualistów i u ludzi (przynajmniej jak na razie).Bo chyba nie uważasz, że takie odchyły u owych zwierząt są normalne.
Swoją drogą to uważasz, że homoseksualizm/biseksualizm jest czymś prawidłowym czy też może można go zaliczyć do chorób psychicznych?
Biblia to księga mocno zdezaktualizowana. Do tej pory bowiem jest napisane, że mężczyźnie noszący długie włosy są obrazą dla Boga, kobieta za zdradę winna zostać ukamienowana, Kpł 21, 17-23 natomiast prawi o niepełnosprawności. Tak jest to tłumaczone: Pan Bóg nie lubi swoich nieudanych eksperymentów stworzenia. Jeśli człowiek nie wyszedł mu w pełni funkcjonalny, nigdy nie dostąpi Królestwa Niebieskiego.
A dlaczego nie można tego uznać za coś naturalnego, skoro występuję również u wielu innych gatunków? Nie wiem czy zrozumiałem Cię tu do końca.
Odchyły, nie odchyły - zwierzętom na pewno dużo bliżej do natury niż ludziom. U zwierząt jest mniejsza część homoseksualistów i u ludzi (przynajmniej jak na razie).
Cóż Tumislav, w takim razie nazwij mnie katolikiem zreformowanym. Będę wierzył w co wierzę i mówił co podpowiada mi serce, a na koniec będę miał nadzieję, że to co robiłem znalazło aprobatę u Najwyższego.
Jeżeli nie, to spłonę w piekle, ale w takim wypadku w dupie bym miał niebo i Boga, który nie kocha swoich stworzeń tak samo i zachęca do nienawiści.
A pielgrzymki to kurwa co? Jesteście debilami, wierzycie w przeźroczyste stworzonka, które rządza światem to sobie wierzcie ale w domu kurwa, a nie... Pedałom nie wolno robić marszów ale pielgrzymki są spoko?
Tyle, że to katole nawołują do nienawiści, morduja atakują i kurwa jeszcze więcej. A pedał co? wyrucha jakiegoś typa i tyle...
Swoja drogą ci którzy mówia, że to choroba psychiczna i, że można to leczyć... Jestem na drugim roku psychologii i wiem coś o tym leczeniu z homoseksualizmu. Polega to dokładnie na tym samym co "leczenie" alexa z mechanicznej pomarańczy. I w ten sam sposób można "wyleczyć hetero z bycia hetero.
Widzisz, taka różnica pomiędzy pielgrzymkami gdzie nie ma ani jednej nagiej osoby a paradą równości w której się nie naliczysz osób roznegliżowanych jest taka jak pomiędzy krzesłem a krzesłem elektrycznym.
Katole nawołują do nienawiści? Mordują? Atakują? Nawoływanie do nienawiści a nietolerowanie pewnych zachowań to także różnica. Czasy mordowania innych przez katolików też dawno minęły.
piotrskarga.pl/ps,4000,2,0,1,I,informacje.html
U zwierząt występują także choroby psychiczne (przyznam, że często określa się je jako choroby neurologiczne czyli różnorakie guzy w mózgu etc., jednak "czyste" choroby psychiczne u zwierząt występują i co do tego nie ma wątpliwości), więc powinniśmy się najpierw zastanowić CZY homoseksualizm jest chorobą psychiczną (bo napewno jest zaburzeniem i co do tego mam nadzieję, że nie mamy wątpliwości) a dopiero wtedy zastanowić się co robić
Tak, ta metoda jest skuteczna, tak samo jak w przypadku wyleczania osób hetero. I polega dokładnie na tym na czym polegało leczenie Alexa z mechanicznej pomarańczy.
W tym momencie już nie będę ciągnąć tego tematu dalej. Jest późno a ja jeszcze mam kilka rzeczy nie załatwionych.
Rozumiem, że osób hetero nie można nigdzie roznegliżowanych spotkać? Lepsze sa marsze "młodzieży wszechpolskiej" która skanduje faszystowskie hasła i hail'uje niż banda pedałów, która nikomu nie zaszkodzi.